45 години ПТГ

Видеа от днешния празник https://1drv.ms/f/s!Aje9IqJRXv9sgUdpg1lHtU7ctiqw

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Във връзка с предстоящия празник и 45-годишен юбилей на Професионална техническа гимназия, организираме Седмица на нашето училище.

В предстоящите няколко дни клубовете по интереси ще покажат какви умения са придобили; учителите по професионална подготовка ще разкажат за своята професия и специалност; бивши и настоящи учители и ученици ще споделят част от спомените си или любими моменти от времето в училище.

Ще бъде създадена анкета и на самия празник /11 май/ ще връчим плакет на победителя – „Най – успешен ученик на ПТГ“.

Очаквайте скоро интересни видеа и материали!

Ден 1

Клуб „Роботика“

video-1588684359
video-1588684326

В клуба по интереси „Роботика – ПТГ Сандански“ учениците се занимават и обучават да създават и управляват различни електронни устройства с помощта на програмируемите комплекти (кит) Arduino Uno и чрез средата за програмиране IDE да придобият умения за управление на различни хардуерни устройства. На снимката и видеото е показано устройството „Бягащи светлини“ реализирано с помощта на 10 светодиода.

Свързан към комплекта бе и постоянно токов електродвигател и чрез него се управляваха оборотите на самия двигател.

Ден 2

Клуб „Коафьор“

Съвети за красота от участничките в клуб „Коафьор“ :

  • Важно е преди да си легнем вечер, винаги да изтриваме своят грим със дегриматор или почистващи продукти.
  • След като сме почистили грима, е необходимо да поставим хидратиращ и омекотяващ продукт – крем за лице, за предпочитане е да е нощен.
  • Когато станем сутрин и измием лицето си, дори и да не се гримираме, е хубаво да хидратираме кожата, ако е ни е склонна към омазняване с тоалетно мляко. В случай, че имаме по-суха кожа, е необходимо да нанесем дневен хидратиращ крем.

Важно е да се грижим за лицето и косата си !